Značka: Pekárkův mlýn

Mouka špaldová celozrnná jemně mletá 2 kg

99 Kč
Skladem (>5 ks)
Kategorie: ŠPALDA
Hmotnost: 2 kg
ŠPALDOVÁ MOUKA CELOZRNNÁ JEMNĚ MLETÁ          
Průměrné výživové hodnoty ve 100 g výrobku           
Energetická hodnota    1445KJ/ 345 Kcal   Bílkoviny    14 g    Sůl    < 0,01 g
    Sacharidy    62 g   Z toho cukry    2,3 g
Vláknina    9 g   Tuky    2,2 g   Z toho nasycené mastné kyseliny    0,3 g

 

Špaldová mouka celozrnná je díky způsobu mletí malinko hrubší, používejte ji proto jako mouku polohrubou. Celozrnná mouka je chuťově výraznější. Pokud začínáte, doporučujeme smíchat s hladkou moukou, použijte maximálně 1/3. Postupně můžete poměr upravovat. V koláčích doporučujeme kombinovat hladkou mouku s celozrnnou moukou. Pokud přidáte 1/3 celozrnné mouky, těsto bude nadýchanější a lehčí. Špaldová mouka celozrnná je oproti pšeničné mouce je o něco hustší. Chleba i pečivo budou hutnější, nižší, těsto je tuhé a nemusí tolik vykynou. I proto doporučujeme mouky smíchat.

Špalda je prastará odrůda pšenice, ceněná pro svou lehkou stravitelnost. Nabízíme ji z produkce na Českomoravské vrchovině ve vysoké potravinářské kvalitě. V současnosti je špalda považována za zdravější alternativu šlechtěné pšenice, s vyšším podílem minerálních látek a bílkovin.