ŠPALDOVÁ MOUKA CELOZRNNÁ JEMNĚ MLETÁ | ||||||||||
Průměrné výživové hodnoty ve 100 g výrobku | ||||||||||
Energetická hodnota | 1445KJ/ 345 Kcal | Bílkoviny | 14 g | Sůl | < 0,01 g | |||||
Sacharidy | 62 g | Z toho cukry | 2,3 g | |||||||
Vláknina | 9 g | Tuky | 2,2 g | Z toho nasycené mastné kyseliny | 0,3 g |
Špaldová mouka celozrnná je díky způsobu mletí malinko hrubší, používejte ji proto jako mouku polohrubou. Celozrnná mouka je chuťově výraznější. Pokud začínáte, doporučujeme smíchat s hladkou moukou, použijte maximálně 1/3. Postupně můžete poměr upravovat. V koláčích doporučujeme kombinovat hladkou mouku s celozrnnou moukou. Pokud přidáte 1/3 celozrnné mouky, těsto bude nadýchanější a lehčí. Špaldová mouka celozrnná je oproti pšeničné mouce je o něco hustší. Chleba i pečivo budou hutnější, nižší, těsto je tuhé a nemusí tolik vykynou. I proto doporučujeme mouky smíchat.
Špalda je prastará odrůda pšenice, ceněná pro svou lehkou stravitelnost. Nabízíme ji z produkce na Českomoravské vrchovině ve vysoké potravinářské kvalitě. V současnosti je špalda považována za zdravější alternativu šlechtěné pšenice, s vyšším podílem minerálních látek a bílkovin.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.