Speciální směs, slazena pouze FRUKTÓZOU (ovocný cukr), určena k bezproblémové výrobě KYNUTÉHO jemného pečiva (mazance, vánočky, koláče atd.).
Konzumace potravin obsahujících fruktózu vede k menšímu nárůstu hladiny glukózy v krvi ve srovnání s potravinami obsahujícími sacharózu nebo glukózu. Je tedy vhodnější alternativou pro diabetiky.
Základní recept na 1kg směsi:
1000g směsi, 80g tuku (máslo, olej), 20g droždí, 12g soli, 540g vody
Výživové údaje na 100g směsi:
Energetická hodnota: 1496 kJ (358 kcal)
Tuky: 1,4 g
Z toho nasycené mastné kyseliny: 0,3 g
Sacharidy: 72,1 g
Z toho cukry: 11,7 g
Vláknina: 2,7 g
Bílkoviny: 11,6 g
Sůl: 0,0 g
Alergeny: 1,7
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.